Market Trends Report Q4 2021

Markttrends Rapport: gebruikte zware machines en industriële voertuigen, Europese editie Q4 2021

0

Een gratis rapport over de vraag- en aanbodtrends

In ons driemaandelijkse Markttrends Rapport presenteren we waardevolle observaties over verschillende trends op de markt voor gebruikte machines in Europa. Dit baseren we op gegevens die beschikbaar zijn via Ritchie Bros., de wereldwijde leider in de handel in zware machines en industriële voertuigen en via Mascus, de toonaangevende Europese online marktplaats voor gebruikte zware machines en industriële voertuigen.

In deze editie bekijken we het aantal te koop aangeboden machines en de vraag die in het laatste kwartaal van 2021 werd gerapporteerd voor knik dumptrucks, graaf-laadmachines, midigraafmachines, wielgraafmachines, rupsdozers en kranen voor alle terreinen.

Uit statistieken op basis van Mascus-overzichten blijkt een duidelijke daling van de materieelvoorraden op de terreinen van onze klanten, terwijl de gemiddelde leeftijd van het te koop staande gebruikte materieel toeneemt. Dezelfde trend doet zich voor bij veilingkavels, waar zowel de leeftijd van de machines als de prijzen stijgen.

Johan Lustig
Product Manager, Valuation Services

Hieronder volgt een greep uit de marktinzichten die u in dit rapport zult vinden..

Kranen voor alle terreinen

Het volume van het verkoop van alle-terreinen kranen in 2021 bleef hoog in Q4 2021 ten opzichte van het voorgaande jaar. De vraag naar deze kranen in Europa was 32% en 11% groter dan in Q4 2020, zoals blijkt uit directe telefoontjes naar verkopers en e-mailverzoeken, respectievelijk.

Number of all-terrain cranes listed for sale on Mascus in Europe

Top 5 meest gevraagde merken & de landen die kranen voor alle terreinen kopen op Mascus

Liebherr was in het laatste kwartaal van 2021 veruit het meest gevraagde merk van kranen voor alle terreinen in Europa. Deze gegevens zijn gebaseerd op het aantal koopaanvragen (e-mails, telefoontjes) aan verkopers. De sterkste vraag kwam uit Nederland en Duitsland.  

Top demand for all-terrain cranes on Mascus during Q4 2021

Graaf-laadmachines

De gemiddelde prijs van graaf-laadmachines, verkocht in Ritchie Bros. veilingen in heel Europa, steeg met +44%

2021 ended on a high 2021 eindigde op een indrukwekkend hoogtepunt voor graaflaadmachines die werden verkocht via de verkoopkanalen van Ritchie Bros. Het aantal verkochte eenheden verdubbelde bijna in het vierde kwartaal in vergelijking met het voorgaande jaar

Backhoe loaders sold by Ritchie Bros. in Europe in Q4 2021

De mediane prijs van deze eenheden vertoonde in Q4 een enorme stijging (+44%) ten opzichte van 2020. JCB bleef bovenaan de merkenlijst staan met het hoogste aantal verkochte eenheden in Q4. Nederland, Spanje en Italië waren de top drie landen die graaflaadcombinaties kochten.

Insights on backhoe loader sales through Ritchie Bros. channels in Europe

Schrijf u in om dit pdf-rapport gratis in uw inbox te ontvangen en ontdek de nieuwste trends in de sector.

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn

Laat een reactie achter