Upload video to used equipment listings

Deze 6 tips helpen je bij het maken van goede video’s om uw tweedehands materieel en voertuigen online te verkopen

0

Best practices voor verkopers van machines en voertuigen

Het online te koop aanbieden van uw gebruikte tractor, graafmachine, vrachtwagen of andere machine is tegenwoordig een snel proces. Het duurt slechts een paar minuten om de gegevens van uw advertentie in te vullen. Kopers kunnen uw advertentie vrijwel direct zien op online marktplaatsen en platforms.

Maar wees niet zo vlug om een paar eenvoudige zaken te negeren die uw kansen kunnen verhogen om uw machine nog sneller te verkopen. U heeft mooie foto’s, een scherpe prijs en alle belangrijke informatie in uw advertentie gezet… Wat moet u nog meer doen? Video’s maken! De advertentie is het eerste contact dat kopers zullen hebben met de machine die u verkoopt. Hun eerste indruk kan zich vertalen in een verhoogde interesse of een deal breaker, meteen vanaf het begin. Daarom moet het opnemen van video’s altijd op uw to do lijst staan wanneer u uw machine online te koop aanbiedt.

Video van een Liebherr A904c graafmachine. Te koop op Mascus door Ecoglobal Machinery in Spanje.

Video is tegenwoordig het meest geconsumeerde medium ter wereld

Volgens Forbes is video het meest geconsumeerde en aantrekkelijkste medium online. 79% van de deelnemers aan een onderzoek dat in het Forbes-artikel wordt genoemd, heeft geantwoord dat ze videoadvertenties het meest relevant vinden. Een overweldigende meerderheid verklaarde dat ze liever over een product of dienst leren door video’s te bekijken (74%) dan door foto’s te bekijken (13%) of een artikel te lezen (13%).

Bovendien worden in tijden van beperkende maatregelen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, fysieke bezoeken aan bouwplaatsen van apparatuur afgeraden. Daarom is het des te meer de moeite waard om uw materieel op video te laten zien.

Hoe kunt u goede video’s maken voor uw online advertentie, zodat kopers geïnteresseerd raken in uw machine en niet langer naar soortgelijke andere machines kijken? Wij zetten onze tips voor u op een rij.

6 tips voor het maken van een video van uw zwaar materieel of voertuig

  1. Zorg voor optimale opnameomstandigheden: film tijdens een zonnige dag, regel fatsoenlijke verlichting, zorg dat uw machine of voertuig schoon is en dat er ruimte is om er omheen te bewegen.
  2. Zet je geluid aan! Vind een rustig moment om de video op te nemen, maar zet wel de motor aan van uw machine of voertuig. Zo kunnen de kopers de motor duidelijk horen draaien. U kunt ook een paar nuttige feitjes benoemen of een korte, gesproken presentatie over de machine geven.
  3. Film in landscape modus! Dit wordt ook wel ‘liggend filmen’ genoemd en zorgt ervoor dat u zoveel mogelijk details in het beeld kunt krijgen. Vooral grote machines passen beter in landschapsvideo’s, dan in verticale. Dus film vooral niet met uw smartphone rechtop (in portrait modus), maar benut de vrije ruimte optimaal door uw smartphone liggend te gebruiken in landscape modus.
  4. Beweeg de camera of telefoon langzaam wanneer u de video opneemt: zo kunnen de kijkers een gedetailleerd beeld van de machine krijgen. Vermijd schudden met de telefoon of camera en probeer niet te snel te bewegen.
  5. Let op de lengte van de video: minder dan één minuut is te kort, maar het is niet nodig om langer dan drie minuten te filmen. Kies voor de optimale lengte van uw video, zodat de kijker geïnteresseerd blijft!
  6. Houd een presentatie: behandel alle hoeken van de machine of het voertuig en laat ook de cabine zien. Vertel iets over de belangrijkste onderdelen, zoals de motor, hulpstukken en wielen. Start de motor en demonstreer de machine in actie.

Pak uw telefoon of camera erbij en maak geweldige video’s voor uw advertenties!

Wist u dat bij het plaatsen van advertenties op Mascus u de mogelijkheid krijgt om een video van uw machine rechtstreeks vanaf uw telefoon of computer te uploaden?

Het is ook mogelijk om een link toe te voegen naar een reeds bestaande video op YouTube of andere platforms.

Probeer het hier zelf uit en upload een video bij het plaatsen van je advertentie

Het grootste aanbod zwaar gebruikt materieel

We zijn de wereldwijde marktplaats voor zwaar materieel. Dagelijks worden er nieuwe wagens en onderdelen voor onder andere bouw, laden en lossen, bosbouw, terreinbeheer, landbouw en transport aangeboden. Met meer dan 400.000 advertenties live, is de kans groot dat u vindt wat u zoekt. U kunt de selectie verfijnen door te filteren op een bepaalde productcategorie, bouwjaar of merk.

Video upload feature in placing ad on Mascus
Upload video when placing ads on Mascus

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn

Laat een reactie achter