Markttrends Rapport: gebruikte zware machines en industriële voertuigen, Europese editie Q3 2021

0

Een gratis rapport over de vraag- en aanbodtrends

In ons driemaandelijkse Markttrends Rapport presenteren we waardevolle observaties over verschillende trends op de markt voor gebruikte machines in Europa. Dit baseren we op gegevens die beschikbaar zijn via Mascus, de toonaangevende Europese online marktplaats voor gebruikte zware machines en industriële voertuigen, en via Ritchie Bros., de wereldwijde leider in de handel in zware machines en industriële voertuigen.

In deze editie bekijken we het aantal te koop aangeboden machines en de vraag die in het derde kwartaal van 2021 werd gerapporteerd voor minigraafmachines, verreikers, diesel heftrucks en hoogwerkers (knikarm– en telescoophoogwerkers).

Er is aangekondigd dat de levering van nieuw materieel voor bepaalde producten en merken vertraging zal oplopen tot medio, eind 2022 en zelfs begin 2023. Als gevolg daarvan is de vraag in gebruikte machines gestegen en in combinatie met de stijging van de nieuwprijzen heeft dit geleid tot ongekende prijsstijgingen voor gebruikte machines, maand na maand.

Jeroen Rijk
SVP, Algemeen Directeur, EMEA & LATAM

Hieronder volgt een greep uit de marktinzichten die u in dit rapport zult vinden.

Diesel heftrucks

Er werden in het derde kwartaal van 2021 minder tweedehands dieselvorkheftrucks te koop aangeboden op Mascus in vergelijking met 2020. Het aantal te koop aangeboden heftrucks was dit jaar constant lager dan vorig jaar. De totale vraag in het derde kwartaal van 2021 was echter hoger in vergelijking met vorig jaar. Het aantal telefoontjes van kopers naar verkopers is met +35% gestegen, terwijl het aantal vragen per e-mail licht is gedaald met -8% ten opzichte van Q3 2020.

Top 5 meest gevraagde merken & de landen die diesel vorkheftrucks kopen op Mascus

Linde was het populairste merk van diesel heftrucks in het derde kwartaal van 2021 in Europa. De grootste vraag naar dit type heftruck kwam uit Nederland, Duitsland en Polen. Deze gegevens zijn gebaseerd op het aantal koopaanvragen (e-mails en telefoontjes) aan verkopers.

Vraag naar diesel heftrucks op Mascus gedurende Q3 2021

Verreikers

De gemiddelde prijs van verreikers, verkocht in Ritchie Bros. veilingen in heel Europa, steeg met +31%

Tijdens Q3 2021 heeft Ritchie Bros. -47% minder verreikers verkocht in heel Europa in vergelijking met Q3 2020. Een laag volume aan materieel beschikbaar op de markt zorgde voor een aanzienlijke stijging van de mediaanprijs met +31% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Manitou, JCB en Dieci waren de meest verkochte merken verreikers in Q3 2021.

Verreikers verkocht door Ritchie Bros. in Europa in Q3 2021

Download dit pdf-rapport gratis en ontdek de nieuwste trends in de sector. Wij hopen dat u deze informatie interessant vindt.

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn

Laat een reactie achter