CORONACRISIS: TIPS EN KANSEN VOOR HET VERKOPEN VAN TWEEDEHANDS ZWAAR MATERIEEL

0

De huidige Covid-19-crisis en de effecten daarvan op ons leven en onze economie, zetten mensen aan tot een andere manier van werken. Het is een periode van onverwachte uitdagingen en vertraagde activiteit. Bedrijven moeten in deze coronacrisis de tijd gebruiken om oplossingen te ontwikkelen voor de beste aanpassing aan de huidige situatie en de nasleep daarvan. Dit geldt ook voor iedereen die in de industrie van zwaar materieel werkt.

KANSEN VOOR HET VERKOPEN VAN TWEEDEHANDS ZWAAR MATERIEEL

Er zijn drie factoren die hoop geven voor de nabije toekomst van de handel in gebruikte machines:

1. OEM’s (original equipment manufacturers) hebben hun fabrieken tijdelijk gesloten. Omdat de productie van nieuwe machines en onderdelen is stilgevallen, zullen kopers zich sneller wenden tot gebruikte machines om aan hun behoeften te voldoen. De prijzen voor gebruikt zwaar materieel blijven nog steeds sterk en zijn sinds de crisis niet gedaald.

2. Het aantal kopers dat Mascus bezoekt en koopverzoeken aan verkopers stuurt, is niet gedaald. Integendeel, we hebben in het eerste kwartaal van 2020 meer activiteiten van kopers gezien in vergelijking met dezelfde periode in 2019.

3. Bedrijven zullen de komende maanden op de online trein springen. De digitaliseringstrend versneld om een oplossing te vinden voor de uitdagingen door de quarantaine en de door de overheid opgelegde regels. De online omgeving zal geoptimaliseerd worden, waar iedereen de vruchten van plukt.

Bedrijven passen zich overal waar mogelijk aan een online model aan, omdat alleen de reguliere offline business niet meer voldoet. Restaurants nemen online bestellingen aan en leveren aan huis en mensen bestellen online goederen nu ze niet meer naar de meeste winkels kunnen gaan. Een voorbeeld uit de industrie voor gebruikt zwaar materieel is dat de live-veilingen nu succesvol worden gehouden als online veilingen.

VERKOOPTIPS VOOR DEALERS VAN GEBRUIKTE ZWARE MACHINES EN VOERTUIGEN IN DEZE CORONACRISIS

VERBETER DE KWALITEIT VAN UW ADVERTENTIES EN ONDERSCHEID U VAN DE CONCURRENTIE – Neem uw online voorraad door en zorg ervoor dat de tweedehands machines een relevante prijs hebben, aangevuld zijn met gedetailleerde informatie over het product en de staat waarin het verkeert, evenals beschrijvende foto’s. Dit zal u een voordeel opleveren op de aanbiedingen van andere dealers, omdat kopers advertenties met prijzen en foto’s aantrekkelijker vinden. Dit is de goedkoopste en beste maatregel die u kunt nemen om meer leads te ontvangen van Mascus en uw eigen website.

UPDATE UW VOORRAAD – Zorg ervoor dat u uw beste spullen online heeft staan met de laatste informatie. Profiteer van deze tijden en houd een voorjaarsschoonmaak.

REAGEER SNEL OP VERZOEKEN VAN KOPERS – Door snel te reageren op een aankoopaanvraag (via e-mail, sms of telefonisch), zullen geïnteresseerde kopers geen contact opnemen met andere bedrijven die soortgelijke producten verkopen. De consumenten verwachten snelle, directe antwoorden.

MAAK UW WEBSITE VINDBAAR EN MOBIEL VRIENDELIJK – Als u nog geen eigen website heeft of als uw website niet mobiel vriendelijk is, kan dit een van de belangrijkste dingen zijn die u als eerste kunt doorvoeren. Online aanwezig zijn, en dan vooral op mobiel, is ontzettend handig. 50% van de kopers die Mascus bezoeken, doen dit namelijk vanaf hun mobiele telefoon.

SOCIAL MEDIA EN E-MAILMARKETING – Aarzel niet om actiever te zijn dan gewoonlijk op social media en deel nieuws met uw volgers, partners en klanten. Mensen brengen veel tijd online door gedurende deze tijd. U kunt de aandacht krijgen door informatieve content te delen. Denk hierbij aan video’s van uw bedrijf of het versturen van een nieuwsbrief naar uw klanten.

MAAK GEBRUIK VAN VIDEOBELLEN – Omdat de meeste van ons beperkt zijn in het reizen, kunnen videogesprekken een goed alternatief zijn als vervanging van face-to-face-vergaderingen. Door videobellen kunt u zelfs een koper in staat stellen om een machine of voertuig op afstand te inspecteren. Onlangs hebben we het verhaal gehoord van een dealer die een apparaat aan een klant heeft verkocht via een Facebook Messenger-videogesprek. Laat uw klanten weten dat u beschikbaar bent voor een videogesprek.

MASCUS HELPT U GRAAG

Als u meer tips wilt om uw bedrijf draaiende te houden, neem dan contact op met uw lokale Mascus-vertegenwoordiger voor meer informatie. Wij zijn er voor u!
Lees ook ons blog: Wat is de invloed van het coronavirus op de industrie voor zwaar materieel?

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn

Laat een reactie achter