De populairste merken voor tweedehands tractoren op Mascus in de eerste helft van 2020

0

Tractoren zijn de meest voorkomende machines op boerderijen en in de agrarische sector. Soms kunnen ze het enige veelzijdige apparaat zijn dat nodig is om alle soorten werkzaamheden uit te voeren. Op dit moment staan er ruim 16.000 gebruikte tractoren te koop op Mascus. Volgens onze statistieken sturen kopers gemiddeld 3.400 maandelijkse e-mailverzoeken voor gebruikte tractoren naar verkopers en professionals die wereldwijd op Mascus adverteren. Daarnaast worden er 2.300 oproepen gedaan door geïnteresseerden in gebruikte tractors.

Tractoren zijn goed voor ongeveer de helft van de e-mailcontactverzoeken die kopers sturen naar verkopers voor al het gebruikte landbouwmaterieel dat te koop staat op Mascus.

De vraag naar tractoren neemt toe

Over het geheel genomen, is in de eerste helft van 2020 het aantal e-mail verzoeken voor trekkers die op Mascus aangeboden worden, gestegen met 51% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Als we alleen al naar de maand april kijken, is er sprake van een contrasterende ontwikkeling ten opzichte van vorig jaar. Waar de vraag tussen maart en april in 2019 met 26% daalde, is de vraag naar landbouwtractoren in april 2020 met 24% gestegen ten opzichte van maart 2020.

Email contact requests for tractors on Mascus, 2019 vs 2020 trend
Email contact requests for tractors on Mascus, 2019 vs 2020 trend

De top 10 meest gevraagde tractormerken op Mascus

John Deere is een grote speler in de landbouwsector. Dit is ook te zien op Mascus, waar ze een aandeel hebben van 23% van de vraag naar tractors. Ze worden op de voet gevolgd door Massey Ferguson (21%). Het is echter het vermelden waard, dat het aanbod van John Deere tractoren op Mascus meer dan twee keer zo groot is als het aanbod van de Massey Ferguson tractors die te koop aangeboden worden.

De top 10 voor de meest populaire tractormerken blijft hetzelfde als vorig jaar, waarbij Massey Ferguson dit jaar slechts 1% van het vraagaandeel van John Deere heeft gewonnen.

New Holland maakt de top 3 compleet, met een vraagaandeel van 12%. Verder ontvangt CNH Industrial in totaal 20% van de e-mailcontactaanvragen voor al zijn landbouwmachines. New Holland (12%) en Case IH (8%) volgen.

Top 10 meest gevraagde tractormerken op Mascus, januari-juni 2020
Top 10 most demanded tractor brands on Mascus, Jan-Jun 2020

Vervolgens gaan we dieper in op de merkvoorkeuren per regio en onthullen we de top 3 van de meest gevraagde tractormerken per land. Deze statistieken zijn gebaseerd op het aantal e-mailcontactverzoeken dat kopers (Mascus-gebruikers) vanuit een bepaald land naar lokale of internationale dealers sturen via Mascus.

De meest gewilde tractormerken van kopers uit West-Europa

Top 3-trekkermerken die de voorkeur hebben van kopers uit West-Europa zijn over het geheel genomen Massey Ferguson (die 23% van de e-mailcontactverzoeken ontvangt), John Deere (22%) en New Holland (12%).

In de kleinere klasse ontvangt Fendt tractors 10% van de aankoopverzoeken in deze regio, gevolgd door Case IH (7%), Ford (6%) en Fiat (6%).

Top tractor brands requested by buyers from West Europe

De meest geliefde merken voor tweedehands tractoren in de Scandinavische en Baltische regio

John Deere is het sterkste trekkermerk in de Scandinavische en Baltische regio over het geheel genomen, als resultaat van het feit dat het in de Baltische landen en in Denemarken het favoriete merk is en in de rest van de landen de tweede plaats inneemt. In de eerste helft van 2020 heeft het merk 22% van het aandeel in de vraag gewonnen, een groei van 3% ten opzichte van vorig jaar. Massey Ferguson (15%), Valtra (13%), New Holland (12%), Case IH (11%) volgen in de voorkeuren van de kopers

Top tractor brands requested by buyers from the Nordic and Baltic region

De topmerken voor tweedehands tractors in Oost-Europa

De voorkeur voor John Deere tractoren is het meest opvallend in Oost-Europese landen, waar het hoogste percentage e-mailcontactverzoeken wordt ontvangen als we buiten de VS kijken: 28%. Dat laat alle andere merken met een kleiner aandeel in de vraag over: New Holland (12%), Massey Ferguson (11%), Fendt (10%) en Case IH (9%).

Top tractor brands requested by buyers from East Europe

De meest gevraagde tractormerken door kopers in de Verenigde Staten en Canada

Uiteraard ontvangt John Deere op de thuisbasis in de VS 29% van de e-mail koopverzoeken voor tractoren, met 10% meer dan Massey Ferguson (19%).

In Canada is het aantal e-mailverzoeken voor gebruikte trekkers echter gelijk voor zowel de merken Massey Ferguson als John Deere, die elk een aandeel van 22% in de vraag hebben. New Holland is het derde voorkeursmerk voor tractoren in zowel de VS als Canada en ontvangt 13% van de aankoopverzoeken.

Top tractor brands requested by buyers from the United States and Canada

Author: Ana Maria Jurca,
Communications Specialist & Social Media Manager at Mascus

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn

Laat een reactie achter