Doosan partners with Ritchie Bros. to increase used equipment remarketing efforts in Europe

Doosan Infracore Europe kiest voor Ritche Bros. om de remarketing van gebruikte machines te vergroten in Europa

0

Doosan Infracore Europe kiest voor Ritche Bros. om de remarketing van gebruikte machines te vergroten in Europa

AMSTERDAM, NL (November 18, 2019) – Doosan heeft RB Asset Solutions geselecteerd, een cloud-based SaaS-oplossing van Ritchie Bros. Ook is er gekozen voor het pakket remarketingtools ter ondersteuning van het Europese dealernetwerk en versterking van de business rondom gebruikte machines. Met hulp van Ritchie Bros. en zijn RB Asset Solutions Technology heeft Doosan eerder dit jaar een nieuwe mobielvriendelijke website gelanceerd voor gebruikte machines. Deze site, usedDoosan.com, wordt in de backend ondersteund met het RB Asset Solutions voorraadbeheersysteem en de machine-inspectie-app. Om de online zichtbaarheid van het aanbod te vergroten is Mascus als online listing service verkozen door Doosan.

“We zijn zeer verheugd dat we onze Europese Doosan-dealers kunnen blijven ondersteunen met de beste remarketingtools en ze te helpen met hun activiteit rondom gebruikte machines”, vertelt Gilles Bendaoud, VP Sales & Marketing van Doosan. “Het nieuwe voorraadbeheersysteem helpt dealers om hun voorraad van gebruikte machines te centraliseren en te beheren op een platform dat altijd en overal toegankelijk is. Wij geloven dat het ons zal helpen een sterkere gemeenschap en betere communicatie te creëren tussen de dealers.”

Gilles Bendaoud: “We hebben een lange relatie met Mascus en zijn ervan overtuigd dat haar moederbedrijf Ritchie Bros., met lokale teams en kantoren in Europa, onze dealerships de benodigde ondersteuning zal bieden met deze nieuwe oplossingen.”

RB Asset Solutions brengt verschillende tools en services samen om ze te helpen beter hun activa te managen, analyseren en verkopen. Voor Doosan betekent dit een voorraadbeheersysteem wat het voor Doosan-dealers mogelijk maakt om gemakkelijk machines uit te wisselen met verschillende verkoopkanalen, zoals usedDoosan.com, de dealers’ eigen webshop en Ritchie Bros. eigen verkoopkanalen zoals Mascus, Ritchie Bros., Auctioneers, IronPlanet and Market-E. Doosan-dealers hebben zowel toegang tot de Doosan-inspectieapp als toegang tot verschillende meertalige marketingtools.

“Doosan is een belangrijke speler in de bouwindustrie voor zwaar materieel en we zijn erg blij dat ze aan boord zijn met onze RB Asset Solutions tools en listing service”, zegt Rickard Krøtø, COO van Mascus. “We werken al jaren met dealerships van Doosan, in het bijzonder met ons Europese team, en nu hebben we de kans om aan een nog betere relatie te werken op bedrijfsniveau en een sleutelrol te spelen in hun ontwikkeling. “

Voor meer informatie over RB Asset Solutions, ga naar rbassetsolutions.com.

Over Ritchie Bros.:

Opgericht in 1958, Ritchie Bros. (NYSE and TSX: RBA) is een wereldwijd bedrijf voor vermogensbeheer, waarbij ze klanten een end-to-end-oplossing bieden voor het kopen en verkopen van gebruikt zwaar materieel, trucks en meer. Het bedrijf is actief in verschillende sectoren waaronder de bouw, transport, landbouw, energie, olie en gas, mijnbouw en bosbouw. De belangrijkste verkoopkanalen zijn: Rithie Bros. Auctioneers, ’s werelds grootste industriële veilinghuis biedt live online veilingen en biedingen aan; Iron Planet, een online marktplaats met wekelijkse veilingen en exclusieve IronClad Assurance® machinecertificering;  Marketplace-E, een gecontroleerde marktplaats met meerdere prijs- en tijdsopties; Mascus, de toonaangevende Europese aanbieder voor gebruikt materieel; en Ritchie Bros. Private Treaty, waarmee zakelijke privéafspraken omtrent sales kunnen worden gemaakt.

Het pakket van multichannel verkoopoplossingen omvat ook RB Asset Solutions, een compleet end-to-end beheersysteem en depositiesysteem. Ritchie Bros. biedt ook sectorspecifieke oplossingen zoals

GovPlanet, TruckPlanet, and Kruse Energy Auctioneers, plus financiering van machine leasing via Ritchie Bros. Financial Services. Voor meer informatie over Ritchie Bros., bezoek RitchieBros.com.

Foto’s en videomateriaal voor gebruik in media zijn beschikbaar via rbauction.com/media.

Voor meer informatie, neem contact op met:

Ian Malinski
Media Relations Manager
+1.778.331.5432
CorpComm@rbauction.com

Alexander Ypeij
Communications Lead, EMEA
+31.765.242.659
aypeij@ritchiebros.com

Gauthier Dominicy
Chief Marketing Officer, Mascus
+35.850.314.2509
gauthier.dominicy@mascus.com

Voor beleggersvragen, contact:
Zaheed Mawani
Vice President, Investor Relations
Phone: 1.778.331.5219
zmawani@rbauction.com

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn

Laat een reactie achter