Komatsu Europe kiest voor RB Asset Solutions om de online-aanwezigheid en remarketing van gebruikt materieel te verbeteren

0

Door gebruik te maken van het aanbod van Mascus-dealers, biedt RB Asset Solutions een complete oplossing voor de verkoop van al hun machines.

AMSTERDAM, NL (28 mei 2019) – De cloudgebaseerde SaaS-oplossing RB Asset Solutions van Ritchie Bros. combineert een reeks tools en services om klanten te helpen hun activa beter te beheren, te analyseren en te verkopen. Komatsu Europe is het nieuwste OEM-dealernetwerk dat zich aanmeldt voor de service. Het netwerk helpt de activa intern beter te beheren en gebruikt materieel opnieuw in de markt te zetten via een herontworpen en mobielvriendelijke website: used.komatsu.eu.

“We hebben in de loop der jaren een sterke relatie met Mascus opgebouwd. De services en tools die deel uitmaken van het platform RB Asset Solutions bieden onze dealers volledige controle over hun voorraad en optimaliseren de verkoop van gebruikt materieel”, aldus Giovanni Guidi, de verantwoordelijke voor het project bij Komatsu Europe. “We zijn enthousiast over alle interne, gebruiksvriendelijke tools die bij RB Asset Solutions horen voor meer efficiëntie en een voor het creëren van een online-community voor al onze dealers die in heel Europa werken aan de verkoop van gebruikt materieel. En met het over heel Europa verspreide grotere team van Ritchie Bros. weten we dat we altijd een geweldig ondersteunend netwerk beschikbaar hebben.”

Als klant van RB Asset Solutions is Komatsu Europe toegerust met een compleet voorraadbeheersysteem, dat toegankelijk is voor alle dealers van Komatsu Europe, waarmee ze met slechts een paar klikken hun voorraad kunnen beheren en gebruikt materieel kunnen publiceren via verschillende verkoopkanalen, waaronder hun eigen afzonderlijke dealersite, used.Komatsu.eu, Mascus.com of andere verkoopkanalen van Ritchie Bros. De website used.komatsu.eu, die onlangs is herontworpen door het team van RB Asset Solutions, is beschikbaar via desktop en als mobiele app. Potentiële kopers kunnen materieel zoeken en filteren op type materieel, fabrikant, uren/gebruik, locatie, prijs, enz.

Aanvullende gegevens en meertalige marketingtools maken ook deel uit van het pakket van RB Asset Solutions, waardoor Komatsu Europe beter inzicht krijgt in wanneer en hoe ze hun activa kunnen verkopen en presenteren aan de wereld.

“Wij zijn er bijzonder trots op dat Komatsu, de op één na grootste fabrikant van bouw-, mijnbouw- en utiliteitsmaterieel ter wereld, heeft gekozen voor RB Asset Solutions om de zichtbaarheid van hun gebruikte materieel te vergroten in meer dan 20 Europese landen”, aldus Karl Werner, President, International, Ritchie Bros. “We zijn ontzettend blij te zien dat de tools en services van RB Asset Solutions al veel OEM’s en andere grote bedrijven wereldwijd van dienst zijn.”

Ga voor meer informatie over RB Asset Solutions naar rbassetsolutions.com.

Over Ritchie Bros.:

Ritchie Bros. (NYSE en TSX: RBA), opgericht in 1958, is een wereldwijde organisatie in materieelbeheer en -verkoop, die klanten complete oplossingen biedt voor het kopen en verkopen van gebruikt zwaar materieel, trucks en andere activa. Het bedrijf is actief in een aantal sectoren, waaronder de bouw, transport, landbouw, energie, olie en gas, mijnbouw en bosbouw en de verkoopkanalen van het bedrijf omvatten: Ritchie Bros. Auctioneers, ’s werelds grootste industriële veilinghuis biedt live veilingen met online bieden; IronPlanet, een online marktplaats met speciale wekelijkse veilingen en de exclusieve IronClad Assurance®-certificering van de toestand van het materieel; Marketplace-E, een online marktplaats waar verschillende prijs- en timingopties worden aangeboden; Mascus, een toonaangevende Europese online veilingdienst voor materieel; en Ritchie Bros. Private Treaty, voor onderhandse verkopen. Het pakket meerkanaals verkoopoplossingen van het bedrijf omvat ook RB Asset Solutions, een compleet end-to-end systeem voor vermogensbeheer en overdracht van middelen. Ritchie Bros. biedt ook sectorspecifieke oplossingen, waaronder GovPlanet, TruckPlanet, en Kruse Energy Auctioneers, plus financiering en leasing van materieel door Ritchie Bros. Financial Services.Ga voor meer informatie over Ritchie Bros. naar RitchieBros.com.

Foto’s en video ter aanvulling van artikelen in de mediavindt u op rbauction.com/media.

Neem voor meer informatie contact op met:

Ian Malinski
Media Relations Manager
+1.778.331.5432
CorpComm@rbauction.com

Alexander Ypeij
Communications Lead, EMEA
+31.765.242.659
aypeij@ritchiebros.com

Gauthier Dominicy
Chief Marketing Officer, Mascus
+35.850.314.2509
gauthier.dominicy@mascus.com

Investeerders kunnen contact opnemen met:
Zaheed Mawani
Vice President, Investor Relations
Phone: 1.778.331.5219
zmawani@rbauction.com

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn

Laat een reactie achter