INDUSTRIE RAPPORT: INTERNATIONALE EN NATIONALE VRAAG NAAR GEBRUIKT MATERIEEL

0

Internationale en lokale vraag naar gebruikt materieel op Mascus, periode sep-okt 2019. Inzichten in oorsprong van vraag voor de top-10 landen met het grootste volume op Mascus

Mascus is een service waar u zwaar gebruikt materieel op kunt aanbieden, met activiteiten over de hele wereld, 33 lokale kantoren in verschillende landen en een online platform beschikbaar in 38 landen. Internationale exposure is dan ook een van de vele voordelen die adverteerders ervaren wanneer ze hun aanbod zwaar materieel op Mascus plaatsen.

Een deel van het internationale bekendheid wordt bereikt doordat een deel van potentiële kopers het aanbod direct ziet zodra het wordt geplaatst op ons meertalige online platform. Om onze zichtbaarheid te vergroten bieden we ook de mogelijkheid om via banners te adverteren (ook bekend als display advertising). Hierbij kunnen verkopers de optie selecteren om hun aanbod ook in andere landen dan waar ze actief zijn te promoten.

Voor dit doel hebben we onze data onderzocht om de oorsprong te vinden van de verkoopaanvragen via e-mail ontvangen door dealers en adverteerders. Hierbij hebben we ons gefocust op de maanden september en oktober in 2019.

We hebben ons beperkt tot de analyse van de top 10 landen en de top advertentiecategorieën in de belangrijkste 6 sectoren: bouw, landbouw, transport, bosbouw, terreinbeheer en laden en lossen.

Voor elk van deze landen delen we de top 5 landen met de meeste verkoopaanvragen via e-mail en het aandeel dat ze beslaan van de totale vraag in de desbetreffende landen

Landbouw: welke landen willen gebruikte landbouwmachines van welke toplanden en -markten kopen?

Finland laat de hoogste lokale vraag zijn voor gebruikte landbouwmachines, iets meer dan de helft van de totale vraag. Bij Groot-Brittannië, Frankrijk en Zweden omvat de totale binnenlandse vraag ongeveer een derde van de totale e-mailcontactaanvragen. Aan de andere kant zien we dat lokale aanvragen voor gebruikte landbouwmachines in Polen laag zijn, ze omvatten slechts 3% van het totale aanbod.

Bouw – Welke landen willen gebruikte bouwmachines van welke toplanden en -markten kopen?

Wat de vraag naar gebruikte bouwmachines betreft, heeft Groot-Brittannië de hoogste binnenlandse vraag, 44% van het totaal. E-mailcontactverzoeken afkomstig uit het land staan ook op de eerste plaats met betrekking tot de vraag naar gebruikte bouwmachines in China (18%), Nederland (15%) en Polen (10%). Ze laten ook een significante interesse zien in materieel te koop in de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland.

De binnenlandse vraag naar bouwmachines is laag in Nederland (10%) en Polen (9%). Polen laat wel interesse zien in het aanbod Duitse bouwmachines (9% van de totale vraag naar gebruikte bouwmachines in Duitsland), Denemarken (8%), Frankrijk (8%) en het Verenigd Koninkrijk (7%) ).

In Zweden is de helft van de vraag naar gebruikte bouwmachines afkomstig uit Scandinavische landen, waarbij Zweden zelf lijstaanvoerder is met 33%, gevolgd door Finland (7%), Noorwegen (6%) en Denemarken (4%).

Transport: Welke landen willen gebruikte transportmachines van welke toplanden en -markten kopen?

Net als in de landbouw en bouw, heeft Zweden een hoog percentage van binnenlandse vraag naar de machines, namelijk 30%. Dit wordt gevolgd door internationale interesse uit Frankrijk (9%) en Spanje (5%).

De hoogste binnenlandse vraag is afkomstig uit Spanje met 40%, waarbij het het vermelden waard is dat Spanje ook het land is met de meeste transportadvertenties op Mascus.

Er is een gefragmenteerde internationale vraag naar gebruikte transportmachines en trucks uit Nederland afkomstig uit de UK (13%), Frankrijk (8%), Spanje (8%), Duitsland (6%). De vraag vanuit Nederland zelf is slechts 7%.

Tsjechië staat op de vijfde plek met het grootste aanbod transportmaterieel op Mascus. Hier is de lokale vraag 29%, e-mailaanvragen komen onder andere uit Oost-Europa: Slowakije (13%), Hongarije (7%) en Polen (7%).

Laden & lossen: Welke landen willen gebruikte machines van welke toplanden en -markten kopen?

In de laden en lossen-industrie is de vraag in de landen Denemarken, Duitsland en Nederland het hoogst.

De VS, Zweden en het VK hebben een sterke lokale vraag, die de helft van de totale vraag in beslag neemt, of zelf overstijgt, met bijvoorbeeld 55% in de VS.

Bijzonder is dat het VK koopverzoeken stuurt naar 8 van de 10 landen met het grootste aanbod op het gebied van laden en lossen dat op Mascus staat. Dit maakt het VK een erg belangrijke kopersmarkt voor Europa in deze sector.

We zien ook dat er vanuit de VS vraag is naar machines op het gebied van laden en lossen uit Frankrijk (14%), Polen (12%), Duitsland (8%), Finland (7%), Nederland (6%) en Zweden (5%).

Bosbouw: Welke landen willen gebruikte bosbouwmachines van welke toplanden en -markten kopen?

We zien dat Litouwen en Estland onderin de top 10 naar boven kruipt als we kijken naar de vraag naar bosbouwmachines op Mascus. Ondanks dat er in Litouwen geen hoge lokale vraag is naar bosbouwmachines, zien we wel dat ze veel verkoopaanvragen doen richting de Scandinavische landen en Polen.

Interessant is ook dat Amerika 50% van hun buitenlandse aanvragen kan toeschrijven aan Turkije als het aankomt op landbouwmachines. .

Terreinbeheer: Welke landen willen machines van welke topmarkten kopen?

In de sector van terreinbeheer, zien we het grootste lokale aanbod tot nu toe. In de VS is 61% van de totale vraag toe te schrijven aan binnenlandse markt. Tegelijkertijd komen er ook veel koopaanvragen vanuit de VS die richting Denemarken, het VK en Duitsland gaan (respectievelijk 10% van de totale vraag).

Voor meer informatie, neem contact op met communication@mascus.com

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn

Laat een reactie achter