POPULAIRSTE MERKEN VAN TWEEDEHANDS VRACHTWAGENS EN INDUSTRIËLE TRANSPORTVOERTUIGEN VOOR DE KOPERS OP MASCUS

0

De categorie voor vrachtwagens en aanhangwagens (transport) is de op één na grootste en belangrijkste sector op Mascus wat betreft het aantal te koop aangeboden materieel. Betrouwbare verkopers zorgen voor een groot aanbod: er staan 20.000 gebruikte vrachtwagens, 13.500 bedrijfswagens en lichte bedrijfsvoertuigen, 9.000 trekkers, 8.000 opleggers en meer dan 4.5000 aanhangwagens te koop op Mascus. 90% van deze voertuigen worden op de Europese markt verhandeld

De Meest gewilde merken voor tweedehands vrachtwagens en industriële transportvoertuigen in West-Europa begin 2020

We zijn op basis van onze Q1-statistieken voor 2020 met betrekking tot de vraag naar gebruikte vrachtwagens en transportvoertuigen erachter gekomen welke merken de voorkeur krijgen van de kopers in West-Europese landen. 30% van de ontvangen e-mailverzoeken van kopers zijn voor vrachtwagens en transportvoertuigen van Mercedes-Benz, 12% voor MAN, 10% voor zowel Volvo als Scania, gevolgd door 9% voor Iveco, 8% voor Renault en 7% voor DAF.

Top-3 van de meest gewilde merken van tweedehands vrachtwagens per land in West-Europa

De Meest gevraagde merken voor tweedehands vrachtwagens en industriële transportvoertuigen in de Scandinavische en Baltische landen begin 2020

Volvo en Scania worden sterk vertegenwoordigd in de Scandinavische en Baltische regio’s en zijn daarom ook de populairste merken op Mascus. 37% van de e-mailverzoeken van kopers waren voor vrachtwagens van Volvo en 32% voor Scania. Mercedes-Benz slaagt erin om 15% van het koperbelang aan te trekken. MAN, Iveco, DAF en Renault zijn slechts samen goed voor 12% van de koopaanvragen.

Top-3 van de meest gewilde merken van tweedehands vrachtwagens per land in de Scandinavische en Baltische regio’s

De Meest gevraagde merken voor tweedehands vrachtwagens en industriële transportvoertuigen in Oost-Europa begin 2020

In de Oost-Europese landen is de vraag een stuk uiteenlopender. Hier heeft Mercedes-Benz de grootste voorkeur van de kopers en is dan ook goed voor 26% van de totale e-mailverzoeken die naar kopers worden gestuurd. Iveco (16%), MAN (14%) en Scania (12%) delen ongeveer de tweede plaats, terwijl Volvo en Renault elk maar 8% van de koopaavragen voor hun rekening nemen.

Top-3 van de populairste merken gebruikte vrachtwagens per land in Oost-Europa

De Meest gevraagde merken voor tweedehands vrachtwagens en industriële transportvoertuigen in Noord-Amerika begin 2020

De merken die in de Verenigde Staten en Canada het meest gewild zijn bij de kopers op Mascus zijn Freightliner met 26%, International met 21% en Volvo met 14%.

Top-3 van de meest gevraagde merken van gebruikte vrachtagens per land in Noord-Amerika

Wereldwijd hebben de kopers die op Mascus in het eerste kwartaal van 2020 op zoek waren naar tweedehands vrachtwagens en industriële transportvoertuigen de meeste e-mailverzoeken naar kopers gestuurd voor de volgende merken: Mercedes-Benz (23%), Volvo (18%), Scania (16%) en MAN (10%).

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn

Laat een reactie achter